Zašto je važna zaštita objekta od ptica?

Ptice žive u istom okruženju kao i ljudi, koji imaju odgovornost da ih zaštite. Međutim, ptice mogu stvarati poteškoće i velike probleme.

Važnost zaštite Vaših objekata od ptica proizlazi iz više razloga. Jedan od njih je taj što su ptice nosioci 50-tak bolesti koje se mogu prenijeti na ljude, a isto tako su ptice povezane sa velikim brojem parazita koji su isto nosioci bolesti(salmonela, ptičja gripa, encefalitis, meningitis itd.). Zbog navedenih razloga, ptice, prvenstveno golubovi se danas smatraju najvećim zdravstvenim rizikom kad je u pitanju prenošenje bolesti.

Osim zdravstvenih razlog, ptice vrlo često prave gnijezda u olucima, odvodima i krovovima kuća, te na taj način stvaraju probleme (začepljenje oluka i cjelokupnih sustava odvodnje). Ptičje fekalije imaju korozivna svojstva na betonu i građevinskim materijalima, te ujedno stvaraju štetu na krovovima objekata, fasadama, opremi i svim drugim površinama dostupnim pticama. Postavljanjem odgovarajuće zaštite od ptica, postiže se višestruka zaštita Vašeg objekta ( higijenska, građevinska, estetska).