UVC lampe za dezinfekciju – GERMICIDNE LAMPE

 

UVC lampe se koriste za dezinfekciju površina i zraka. Zahvaljujući svojoj visokoj učinkovitosti, baktericidna lampa savršena je za dezinfekciju u svim vrstama prostorija kao što su bolnice, klinike, laboratoriji, ljekarne, industrije, jaslice, vrtići, čekaonice, uredi i slično. Dezinfekcija se provodi na dva načina; direktnim UV-C zračenjem, odnosno pomoću vanjskih izravnih UV-C žarulja dok osobe ne borave u prostoriji ili protočnim sistemom dezinfekcije zraka dok osobe borave u prostoriji. Lampe se razlikuju po načinu rada (direktne ili protočne) te po načinu montaže (stropna, zidna, mobilna).

Ultraljubičasti valovi djeluju na DNA sekvencu koju oštećuju te se sprječava daljnja replikaciju DNA i dioba a stanica naposlijetku odumire.

U našoj ponudi možete pronaći sljedeće vrste baktericidnih lampi:

  1. Direktne baktericidne lampe
  2. Protočne baktericidne lampe
  3. Kombinirane baktericidne lampe

 

Direktna baktericidna lampa je lampa s direktnim UV-C zračenjem za dezinfekciju zraka i površina. Lampa se koristi kada u prostoriji nema osoba, a dizajnirane su za sprječavanje primarnih i sekundarnih infekcija uzrokovanih zračnim patogenim mikroorganizmima.

 

Protočna baktericidna lampa provodi dezinfekciju zraka u protočnoj UV-C komori i djeluje u prisustvu osoba u prostoriji. Kontaminirani zrak uvlači ventilatorom – kroz filter koji skuplja prašinu i druga onečišćenja – u komoru za dezinfekciju. Intenzitet UV-C cijevi i vrijeme tijekom kojeg zrak ostaje u komori uništavaju mikroorganizme koji se nalaze u zraku te on izlazi iz lampe u potpunosti dezinficiran.

 

 

Kombinirana baktericidna lampa je lampa s vanjskom žaruljom za direktno UV-C zračenje i protočnom dezinfekcijskom komorom. Lampa pruža mogućnost provođenja dezinfekcije u dvije funkcije. Prva funkcija odnosi se na provođenje intenzivne dezinfekcije zraka unutar UV-C protočne komore dok osobe borave u prostoriji. Druga funkcija odnosi se na dezinfekciju cijele prostorije vanjskom izravnom UV-C žaruljom dok osobe ne borave u prostoriji. Obje funkcije su neovisne jedna o drugoj.

Obratite nam se s povjerenjem i iz široke palete germicidnih lampi izaberite odgovarajući proizvod kako biste svoj prostor učinili sigurnim i zdravim okruženjem.